totroda.cat

">

L'Ajuntament de Roda de Ter i l'Associació Roda de Comerciants presenten TOTRODA

Última revisió 09-08-2022 13:07
01/07/2021

És una Aplicació Web Progressiva que té el doble objectiu d'informar a la població i de ser un buscador dels comerços de Roda de Ter. Podeu consultar la WebApp TOTRODA a: totroda.cat

L’Ajuntament de Roda de Ter i l’Associació Roda de Comerciants han presentat una Aplicació Web Progressiva que porta per nom TOTRODA. Amb aquesta nova plataforma, els veïns i veïnes podran accedir des del seu mòbil a un directori de comerços geolocalitzats, amb una fitxa amb informació de cada  establiment, i a més, hi trobaran diversa informació relacionada amb Roda: des de notícies, agenda i notificacions que els farà arribar el mateix ajuntament.

"El projecte que us presentem avui és el resultat d'un treball conjunt entre l'Associació Roda de Comerciants (ARC) i l'Ajuntament de Roda de Ter i respon a l'objectiu compartit de promoció i dinamització del comerç local i d'exploració de noves vies per al seu desenvolupament". Així ho va explicar la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Núria Arrebola, en la roda de premsa que es va fer per presentar l’aplicació. "Si el petit comerç s'adapta a les noves tendències, té més possibilitats de promoció i dinamització per poder competir amb les grans superfícies", va afegir la regidora.

L’Ajuntament de Roda de Ter va donar suport a l'Associació Roda de Comerciants en la tramitació de la sol·licitud d'una subvenció de Diputació de Barcelona adreçada a tirar endavant noves formes de desenvolupament del comerç que l'ajudin a adaptar-se a les noves tendències.

Durant l'acte de presentació també va prendre la paraula el nou president d'ARC, Mikel Hernández, que va destacar la "bona sintonia" que hi ha entre l'associació i l'Ajuntament de Roda de Ter. Hernández va fer un agraïment als membres de l'antiga junta d'ARC, els quals van ser qui van començar a treballar el projecte. El president d'ARC va assegurar que "avui en dia qui no està a internet no està enlloc", motiu pel qual "els comerços de proximitat cal que ens adaptem als temps que corren".

Durant la presentació, es va projectar l'aplicació en una pantalla i Jordi Dachs, de l'empresa Micropoint i desenvolupador del projecte, va explicar que fins ara s'han desenvolupat la fase 1 i la fase 2 i que: "És un projecte obert, que pot anar creixent, afegint funcionalitats segons les necessitats".

Actualment, la persona usuària de l'aplicació pot consultar aquests apartats:

  • Directori de comerços geolocalitzats amb una fitxa amb informació
  • Notícies
  • Agenda
  • Notificacions Push

En lloc de fer una aplicació nativa per Android i una altra per a iOS, s’ha optat per fer una PWA (Progressive Web App): "Una PWA és una pàgina web, que es pot instal·lar al mòbil com si fos una App nativa, amb aspecte d'App, i que pot funcionar sense connexió a Internet", va explicar Jordi Dachs. Els avantatges per a l'usuari són que ocupa poc espai de memòria en el dispositiu mòbil i l'experiència és molt similar a quan utilitza una App. A més, es poden fer campanyes de posicionament SEO i com que només s'ha de fer un desenvolupament pels diferents sistemes operatius, és més ràpid i econòmic de programar.

Per la seva part, la regidora de Comunicació, Roser Montané, va destacar la transversalitat d'aquest projecte a l'hora de desenvolupar-lo, ja que ha comptat amb la implicació de diverses regidories a més d'una associació i una empresa. Montané va explicar que es tracta "d'una eina viva que permet seguir ampliant i oferint més prestacions a la persona usuària, segons les necessitats que es vagin detectant". La regidora de Comunicació també va destacar que es tracta d’una nova eina de comunicació, la qual "garantirà millor el contacte entre la ciutadania i l'ajuntament” i va explicar que està prevista la fase 3, amb la qual, una vegada desenvolupada, els mateixos comerços podran gestionar el seu propi perfil i omplir-lo de contingut ja sigui amb promocions, campanyes, ofertes... Montané també va destacar la qualitat de les fotografies que s'han utilitzat per a cada comerç.

De moment, els comerços que es poden consultar a TOTRODA són els associats a ARC i s'anirà afegint la resta de negocis del municipi.

Podeu consultar l'Aplicació Web Progressiva a: totroda.cat

Un moment de la roda de premsa, on es veu com el desenvolupador del projecte, Jordi Dachs, feia l'explicació de la nova eina, acompanyat per la regidora Roser Montané; el president d'ARC, Mikel Hernández; i la regidora Núria Arrebola.
Un moment de la roda de premsa, on es veu com el desenvolupador del projecte, Jordi Dachs, feia l'explicació de la nova eina, acompanyat per la regidora Roser Montané; el president d'ARC, Mikel Hernández; i la regidora Núria Arrebola.

Enllaços