Toni Mas, escollit nou alcalde de Roda de Ter

Última revisió 17-06-2023 15:23
17/06/2023

Toni Mas i Febrer d'Esquerra Republicana -Roda Republicana (ERC-RodaRep) ha estat investit aquest dissabte 17 de juny nou alcalde de Roda de Ter. El consistori ha escollit el batlle en primera votació i per majoria absoluta. Mas ha rebut el suport dels tres regidors del seu grup, els dos vots d'Independents per al Progrés de Roda (IpR) i els 2 dos de Sumem per Roda de Ter- Candidatura de Progrés (CP). Els tres representants d'Ara Roda – Ara Pacte Local (AR – ARA PL), els 2 de Junts Roda de Ter – Compromís Municipal (CM) i el regidor de Rodem han votat el candidat de la seva llista. L'elecció ha tingut lloc en la sessió de constitució del nou Ajuntament, en què prèviament han pres possessió del càrrec els 13 regidors i regidores escollits en les eleccions locals del passat 28 de maig. La sala de plens de l'Ajuntament de Roda de Ter s'ha omplert de gom a gom.
 

En el seu discurs, Toni Mas ha dit que l'objectiu del primer mandat on caldrà un pacte de tres formacions polítiques per disposar d'una majoria de govern estable ha de ser un punt d'inflexió de cara a «mirar el futur i generar noves dinàmiques». En aquest sentit, ha assenyalat que l'acord amb Independents per al Progrés de Roda i Sumem per Roda que l'hi han permès ser investit com a alcalde ha de ser «eminentment feminista» fet que es deixa notar en la composició del consistori on nou dels seus membres són dones i que ha de tenir una «clara vocació de servei i proximitat». Aquest ha d'apostar per polítiques de «justícia social» en el marc d'una Catalunya «lliure i justa». També ha allargat la mà als grups que no formaran part del govern per tal d'obrir un «període de reflexió important» davant la desafecció política que ha comportat una important baixada de participació i que tindrà 6 grups polítics diferents.

En la sessió també han intervingut els portaveus de tots els grups polítics. Albert Serra ( ARA Roda), Yolanda Tristancho (IPR) Marta Pascuet, (Junts Roda de Ter –CM), Elisabet Contreras (Sumem per Roda de Ter- Candidatura de Progrés) i Joan Moreno (Rodem).

Toni Mas és el vuitè alcalde de Roda de Ter de l'actual període democràtic. Prèviament, ho han estat Lluís Aguilar Salles (1979-1983), Francesc X. Ventura Calm (1983-1995), Francesc Ribas Sala (1995-2003), Antoni Llach Vidal (2003-2005), Jordi Serra Macià (2005-2007, 2011-2015), Albert Serra Vergara (2015- 2019, 2019-2020) i Roger Corominas Berloso (2020-2023)

ELS 13 REGIDORS DEL MANDAT 2013-2017

L'acte de constitució ha arrencat puntualment a les 12 del migdia amb la constitució de la mesa d'edat que en aquest cas ha estat formada per Esteve Franch com al regidor de més edat i Aida Reig com a la regidora més jove. Els 13 regidors han jurat o promès el càrrec.

El consistori rodenc estarà format per Toni Mas Febrer, Roser Montané Tardà i Aida Reig Masramon (ERC-RodaRep-AM); Albert Serra Vergara, Esteve Franch Ginés i Sonia Gómez Garrido (AR – ARA PL); Yolanda Tristancho Manso i Montserrat García García (IpR); Elisabet Contreras Barceló i Griselda Arrey Palomino (CP), Marta Pascuet Gonfaus i Marta Rovira Serra (Junts Roda de Ter –CM) i Joan Moreno Parés ((RD)

Podeu veure la sessió de Constitució del Ple i la presa de possessió dels càrrecs electes i l'elecció de l'alcalde en aquest vídeo.

 

Et pot interessar