Activació del Pla NEUCAT en fase d'alerta

Última revisió 07-02-2023 13:20
07/02/2023

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d'ALERTA.
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que durant el dia d'avui es pot superar el llindar de gruix >20cm a cotes > 800m a comarques Ripollès i gruix >10cm a cotes > 800m a Garrotxa, Berguedà, Osona. Selva i Vallès Oriental.Tot i que la cota de neu se situarà als voltants de 700 metres i a la tarda pujarà al voltant dels 900 m. al litoral i prelitoral.
A la tarda es pot superar el llindar de gruix >5 cm a cotes > 600 m a comarques de la Catalunya central, especialment a Anoia i Segarra i cap al vespres a les comarques del sud
de Catalunya.
Aquesta propera nit i demà fins al migdia encara es poden acumular gruixos de 10 cm per sobre de 800 metres a les comarques del NE (Vallés Oriental, Selva, Osona, Ripollès, Garrotxa i en menor probabilitat a l'Alt Empordà), i a les comarques del Sud (Montsià i Baix Ebre), per sobre dels 1000 m.

Més informació: 

  • Consells per a la ciutadania: aquí
  • Consells per a transportistes: aquí

Activació del Pla NEUCAT en fase d'alerta
Activació del Pla NEUCAT en fase d'alerta