Actualització del Cens Electoral per a les Eleccions al Parlament Europeu del 2024

Última revisió 03-11-2023 14:49
31/10/2023

En preparació per a les eleccions al Parlament Europeu programades per al 9 de juny de 2024 a Espanya, l'Oficina del Cens Electoral comunica que s'ha obert el procés d'actualització del cens electoral que afecta als ciutadans de la Unió Europea (UE) que resideixen al país.

 

Els ciutadans de la UE que no siguin de nacionalitat espanyola però que resideixin a territori espanyol tindran l'oportunitat d'exercir el seu dret a vot en les eleccions al Parlament Europeu el 2024. No obstant això, hi ha certs requisits clau que s'han de complir:

  1. Inclusió en el Cens Electoral: Per poder participar en aquestes eleccions, els ciutadans de la UE han d'estar inscrits en el cens electoral vigent específic per a aquestes eleccions. Això significa que han de assegurar-se d'estar registrats a la llista de votants adequada.

  2. Majoria d'Edat: Els votants han de ser majors d'edat el dia de la votació, que està programat per al 9 de juny de 2024.

  3. Passos a seguir: Per ser inclosos en el cens electoral, els ciutadans de la UE han de realitzar dues accions fonamentals. En primer lloc, han de registrar-se prèviament en el Padró municipal del seu lloc de residència a Espanya. En segon lloc, han de manifestar la seva voluntat d'exercir el dret de sufragi actiu en les eleccions al Parlament Europeu que es celebraran a territori espanyol. Les altes en el Padró i les declaracions formals hauran d'haver-se realitzat com a molt tard el dia 30 de gener de 2024.

    Aquesta actualització del cens electoral busca garantir que els ciutadans de la UE que resideixen a Espanya tinguin l'oportunitat de participar en el procés democràtic i contribuir a l'elecció de representants al Parlament Europeu en les eleccions del 9 de juny de 2024.

 

Més informació

Per obtenir més informació sobre el procés d'inscripció i els detalls relacionats amb aquestes eleccions, es recomana visitar el lloc web oficial: www.ine.es/ Censo electoral / Actualización del censo electoral de nacionales de paises de la Unión Europea (UE) residentes en España para las elecciones al Parlamento Europeo de 9 de junio de 2024.
 

Eleccions al Parlament Europeu
Eleccions al Parlament Europeu