Entra en funcionament el renovat skatepark, molt més sofert i adaptat a les noves necessitats dels usuaris

Última revisió 11-04-2023 11:48
11/04/2023

Aquesta setmana ha tornat a entrar en funcionament l'skatepark de Roda de Ter. L'equipament està situat davant de l'Institut Miquel Martí i Pol i al costat de l'antiga fàbrica de Puigneró, on ja hi havia hagut aquest espai utilitzat per anar-hi amb monopatins, patins en línia o bicicletes BMX.

El març de 2022 es van retirar els mòduls fets amb fusta que hi havia a causa del seu mal estat, el perill que suposaven pels skaters i la impossibilitat de ser reparats. Atenen a les demandes dels usuaris, l'Ajuntament va decidir fer un skatepark nou al mateix espai però amb materials molt més soferts i resistents. El nou skatepark fet amb formigó s'ha plantejat a partir de la participació d'usuaris de diferents edats i practicants de diferents esports urbans.

L'skatepark està format per dos impulsors als extrems, un d'ells amb un pla inclinat i l'altre un quarter, és a dir, una rampa corba en forma de quart de circumferència. A la part central de la zona street hi ha diversos elements com un funbox amb doble box i barana de dos trams i una altra zona amb un planter amb dues rampes d'accés i una barana plana.

La construcció han tingut un cost de 35.000 euros. Els treballs, que ha executat l'empresa especialitzada Spokorams, hi han durat unes sis setmanes i la construcció s'ha fet in situ. La regidora de Joventut, Roser Montané, destaca el fet que els nous mòduls per fer aquestes pràctiques esportives són molt més resistents, fet que en «redueix molt el cost del manteniment». La gran majoria de les intervencions que pot requerir es poden fer «des de la Brigada municipal d'obres». Montané considera que l’skatepark és un equipament important, especialment pels joves, «tant pels que directament el fan servir com a practicants com també com un espai de trobada juvenil».