FESTA MAJOR | Dàlia Adillon és l'autora del cartell de la Festa Major 2023 de Roda de Ter

Última revisió 21-09-2023 08:59
14/09/2023

La il·lustradora Dàlia Adillon Marsó, de Roda de Ter, és l'autora del cartell de la Festa Major 2023. La Dàlia, de 37 anys, fa uns anys que es dedica exclusivament a la il·lustració. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en il·lustració a l'escola Massana. 

Explica que quan des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Roda de Ter li van presentar la proposta de fer el cartell de Festa Major: "Em va fer una il·lusió tremenda. Primera, perquè és el meu poble, Roda de Ter, i segona, perquè no és un cartell qualsevol, és el cartell de la Festa Major!". La il·lustradora assegura que la primera idea que li va sorgir per a la imatge del cartell van ser els gegants i explica que "quan era petita assistia sempre a la Cercavila dels gegants. I tinc la imatge gravada dels gegants de Roda, passejant, ballant de cap a cap del pont i també la imatge de l'església. Considero que és molt representativa de Roda de Ter i una imatge bonica, la dels gegants amb l'església". 

A més dels gegants de Roda, l'Arnald i la Violant, al cartell també hi surt l'àliga, que es veu com s'escapa amb les garlandes per engalanar els carrers del poble. I de fons, hi ha representada l'església i el campanar que simbolitzen Roda de Ter. Per la il·lustradora: "És un cartell senzill, però jo sempre parteixo de la premissa que menys és més. La gamma de colors és bastant viva per tal de representar aquest caire festiu de la Festa Major" i afegeix que ha gaudit molt fent aquest cartell. Desitgem que us agradi!

 

Més informació

Podeu ampliar aquesta informació a l'article que apareix a l'edició extraordinària de Festa Major de la revista "Roda de Ter". A la venda a partir del 15 de setembre de 2023.
Punts de venda:

  • Llibreria Can Manolito
  • Estació de servei Feixas Aulet
  • Can Sallent
     

 

PROGRAMA D'ACTES DE LA FESTA MAJOR 2023 DE RODA DE TER (més info)

Dàlia Adillon, autora del cartell de la Festa Major 2023 de Roda de Ter
Dàlia Adillon, autora del cartell de la Festa Major 2023 de Roda de Ter