Inauguració del mural del Pont, una obra que reivindica la tolerància i l'acceptació de la diversitat

Última revisió 11-10-2022 14:01
11/10/2022

Per celebrar que al poble de Roda de Ter comptem amb aquest nou mural, pintat a la paret de l'Escola Mare de Déu del Sòl del Pont, s'ha organitzat un acte d'inauguració que tindrà lloc el diumenge, 16 d'octubre, a les 5 de la tarda.

Des de fa unes setmanes, quan passem per la carretera de Barcelona, a la paret de l'Escola Mare de Déu del Sol del Pont hi veiem un mural gegant. És una obra de l'artista Laia Sauret que ha portat a terme per un encàrrec que se li va fer des de les regidories d'Ensenyament i d'Igualtat de l'Ajuntament de Roda de Ter. Al llarg de cinc escenes diferents, pintades sobre un fons blanc de més de 200 metres quadrats i amb el color vermell com a fil conductor, hi llegim paraules com "respectem", "cultura"... i un fragment d'un poema de Joana Raspall.


La regidora, Marina Quintana, explica que la idea del mural va sorgir amb l'objectiu de plasmar la tolerància i l'acceptació de la diversitat: "En tractar-se d'una paret tan gran, vam veure que s'hi podien incloure molts dels aspectes que ens defineixen com a poble: diversitat, tolerància, cultura, art... I l'artista va fer la representació de tots aquests aspectes". Es va decidir concloure'l amb un fragment de la poetessa Joana Raspall perquè "transmet la idea de viure la vida amb alegria i encoratja a somriure quan passes per Roda", segons assegura Quintana.


La regidora explica que també s'hi reflexa la cultura catalana amb la il·lustració d'una sardana, motiu pel qual s'ha comptat amb la colla sardanista de Roda per l'organització de la inauguració. Durant l'acte, hi haurà audició de sardanes amb la cobla Genisenca i berenar popular. Es comptarà amb l'assistència de l'artista Laura Sauret, que actualment viu a Cantonigròs, i es llegiran poemes de Joana Raspall a càrrec del grup Brots de Poesia i vida de Ràdio Roda. 

Us hi esperem!