La Generalitat invertirà més de 300.000 euros a l'Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter

Última revisió 23-02-2023 09:15
23/02/2023

El ple de febrer va aprovar bonificar el 95% de les taxes per millorar l'aïllament tèrmic de l'equipament, ara, que ha complert 25 anys

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya té previst fer una inversió de més de 300.000 euros per millorar l'aïllament tèrmic de l'Institut Miquel Martí i Pol. Així ho va anunciar l'alcalde de Roda de Ter, Roger Corominas (ERC), en el ple municipal d'aquest dimarts on -amb el vistiplau de tots els regidors- es va aprovar atorgar una bonificació del 95% en les taxes que tindria l'obra en considerar-se que és d'especial interès i utilitat «ja que se'n beneficiaran els nostres alumnes». L'alcalde va destacar que és una inversió «molt rellevant» i necessària per fer «una actualització» a un centre que el 2022 va celebrar els seus 25 anys. L'actuació consistirà a canviar la fusteria i fer una actuació de millora tèrmica de tot l'equipament.

L'Institut Miquel Martí i Pol va començar a funcionar el curs 1994-95 com a extensió de l'IES Antoni Pous de Manlleu, en unes instal·lacions provisionals cedides per l'Ajuntament de Roda de Ter fins al curs 1998-1999, i l'abril de 1999 es va instal·lar a l'edifici actual. Actualment, hi cursen els seus estudis 475 alumnes de Roda de Ter i les Masies de Roda i també dels diferents municipis del Cabrerès.

En el mateix esperit que les actuacions que es faran a l'Institut, el plenari va aprovar adherir-se al manifest del Projecte Transformador «Equipaments 2030: Responsables i Educadors» que impulsa la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa aposta per una nova tipologia d'espais i edificis municipals destinats a l'educació, els esports i la joventut de manera que siguin equipaments inclusius, igualitaris i referents educadors de la sostenibilitat. La regidora de Joventut, Roser Montané, confia en el suport de l'ens provincial per transformar aquests serveis en «equipaments plenament sostenibles i educadors».

ADJUDICAT EL CONTRACTE DE NETEJA DELS EQUIPAMENTS MUNICIPALS

L'empresa Neteges Coral SL serà l'encarregada de fer la neteja dels equipaments municipals els dos pròxims anys. El ple d'aquest dimarts va aprovar l'adjudicació del servei per un import de 247.920 euros anuals. Al concurs públic s'hi van presentar 3 empreses i l'oferta presentada per aquesta empresa terrassenca, que ja prestava el servei actualment, ha estat la més ben valorada.

L'alcalde, Roger Corominas, admetia que aquest ha estat un procés «llarg». L'Ajuntament va treure a concurs el servei al setembre amb un concurs pensat per a centres especials de treball. Aquest, però va quedar desert i es va fer una nova convocatòria oberta a empreses ordinàries, fet que ha allargat els terminis.

Dins del bloc d'àmbit econòmic, el plenari va donar llum verda a l'actualització d'un 2,5% dels complements específics i individualitzats del personal laboral i funcionari municipal, d'acord amb el que fixa l'administració de l'Estat.

Finalment i responent a una pregunta formulada pels veïns, l'alcalde va anunciar que l'Ajuntament de Roda de Ter prepara per a les setmanes entrants una prova pilot per intentar solucionar els problemes detectats en determinats blocs de pisos on no es fa correctament la recollida selectiva de deixalles. A través d'administradors de finques i veïns, es vol aconseguir conscienciar a totes les escales sobre la necessitat de fer una recollida selectiva acurada. «Els rodencs ho fan i ho fan bé» va dir l'alcalde, però va admetre que cal solucionar aquests desajustaments.

Ple del 21 de febrer de 2023 de l'Ajuntament de Roda de Ter.
Ple del 21 de febrer de 2023 de l'Ajuntament de Roda de Ter.