La Iaia Angeleta està a punt d'arribar als 40.000 seguidors a Instagram

Última revisió 06-11-2023 08:57
03/11/2023

L’alcalde de Roda de Ter, Toni Mas, i la regidora d’Acció Social, Griselda Arrey, han visitat a casa seva Àngela Corominas, coneguda com la "Iaia Angeleta". La visita ha coincidit amb el fet que la rodenca de més edat amb més seguidors a la xarxa social Instagram està a punt d’arribar als 40.000 seguidors.

El que va començar com una proposta del seu net Jordi d'obrir un compte a Instagram amb el nom "Iaia Angeleta", el passat mes d’abril, ha esdevingut un fenomen viral. I des d’aleshores, Angeleta Corominas Roca ha captivat el cor de milers de seguidors a Instagram. Amb quasi 40.000 seguidors, Angeleta comparteix els seus records, vivències i saviesa popular amb el món. La seva franquesa i les històries de la seva infància i costums d'abans han fet que molta gent s'hi senti connectada.

Angeleta Corominas Roca, nascuda el 1931 al Molí de Galobardes, a Prats de Lluçanès, ha recordat, durant la visita de l’alcalde i la regidora, vivències de la seva infància marcada per la Guerra Civil. Angeleta ha viscut temps difícils, tot i que assegura que, pel fet de viure a pagès, no va passar mai gana. Amb 92 anys, té una vitalitat envejable, fins i tot ha renovat recentment el carnet de conduir cotxe. A la pregunta de què hi troba a faltar a Roda de Ter, Angeleta ha dit que no hi troba a faltar res ni el tren ja que ella utilitza el seu cotxe.

L’èxit de la Iaia Angeleta rau en dir les coses tal com les pensa, sense filtres. Les seves històries quotidianes ens han captivat. Molts seguidors li expressen el seu afecte i li diuen que els recorda les seves pròpies mares i àvies. Amb l'ajuda del seu net, Angeleta publica històries cada dia. En Jordi assegura que aquesta és una manera de visibilitzar la gent gran i part de la bona acollida és degut a que la iaia Angeleta “és molt transversal, agrada a petits i grans”.

L'Angeleta assisteix cada dia a una reunió amb un grup de jubilats del poble que es coneix com el Congrés dels Diputats. “Riem molt i expliquem el que sabem i el que no sabem”, explica, enriolada. L'Angeleta ha agraït la visita de l'alcalde i la regidora, els quals també han estat molt contents de poder-la anar a veure, escoltar les seves vivències i comprovar la gran vitalitat que té.