Restriccions de pas al Passeig del Ter per obres de conservació del Pont Vell

Última revisió 30-11-2023 14:53
30/11/2023

Aquest divendres, 1 de desembre de 2023, comencen els treballs de consolidació estructural al segon i tercer arc del Pont Vell. Aquesta intervenció permetrà els posteriors treballs de reparació i restauració per tal d'evitar nous despreniments i aturar els danys que s'han detectat fins ara.

La maquinària necessària per portar a terme les obres ocuparà la via pública en un tram del Passeig del Ter. Això implicarà que s'hagi de restringir el trànsit al Passeig del Ter de l'1 al 7 de desembre. Els veïns i veïnes podran accedir igualment als garatges de casa seva ja que uns podran accedir des del Passeig Moret i els altres tindran accés per La Blava. 

Recordem que el Pont Vell està tallat a la circulació de vehicles i només es permet el pas a peu o en bicicleta. L'Ajuntament de Roda de Ter va prendre aquesta decisió arran de desprendiments detectats, concentrats especialment en una de les voltes inferiors. L'alcalde de Roda de Ter, Toni Mas, va explicar en aquell moment que l'intervenció necessària que es farà al pont està pendent d'una avaluació tècnica, ja que s'han identificat esquerdes puntuals i un petit despreniment addicional. Des de l'Ajuntament, s'estudiarà una actuació més àmplia i es busca finançament per a la restauració del pont. No hi ha data concreta per a la reobertura, però es destinaran esforços per restablir la circulació el més aviat possible. Mentre el pont estigui tancat, es podrà accedir al centre del municipi en cotxe pel carrer Cooperativa i Bac de Roda.