Roda de Ter adequarà un nou solar com a zona verda i d'aparcament davant de la capella de la Verge del Sòl del Pont

Última revisió 16-11-2022 14:20
16/11/2022

El ple de novembre també va aprovar -entre d’altres- adaptar els lavabos del Casal de Can Planoles a les normes d’accessibilitat, ja que actualment incompleixen la normativa

Roda de Ter va aprovar dimarts, 15 de novembre, la darrera modificació de crèdit del 2022. A proposta de l'equip de govern, el ple va aprovar incorporar 246.225 euros, procedents de romanent de tresoreria. Entre les actuacions que es faran imminentment destaca l'adequació d'una zona verda i una zona d'aparcament en un solar del carrer del Call de la Capella, just davant de la capella de la Verge del Sòl del Pont. Aquest solar va ser adquirit per l'Ajuntament de Roda de Ter coincidint amb les obres de remodelació urbanística d'aquesta zona que van acabar fa unes setmanes. L'alcalde, Roger Corominas, va destacar que serà «una primera adequació» per dotar de més serveis la zona i els veïns, i en la línia de l'actuació integral que s'està portant a terme en aquesta zona del poble per revitalitzar-la. Una altra actuació destacada és la reforma dels lavabos del Casal de Can Planoles. Actualment, aquests serveis no compleixen la normativa d'accessibilitat. L'alcalde va explicar que era una actuació que cal entomar, ja que és un espai «que fan servir preferentment gent gran i persones amb dificultat de mobilitat». El pressupost definitiu d'aquesta reforma està pendent de concretar-se un cop es tanqui el redactat final del projecte.

Una part molt important de la modificació de crèdit ja es fa per afrontar l'augment del cost energètic, situació que ja s'havia detallat que passaria en els anteriors plens. Entre d'altres es destinen 60.000 euros més per pagar el cost de l'enllumenat, augment de la partida del cost del gas per Can Planoles o el pavelló d'esports o una nova caldera per l'Espai.

Aquest punt de l'ordre del dia es va aprovar amb els vots favorables d'ERC i Junts per Roda, que formen l’equip de govern, i, a l’oposició, el vot en contra d'IPR i els regidors no adscrits Albert Serra i Albert Aguilar i l'abstenció del regidor no adscrit Marc Verdaguer. Des d'IPR, la regidora Montse Garcia va justificar el seu vot contrari dient que aquest mecanisme s'ha convertit en una eina massa habitual i que l'actual equip de govern «ja porta 1,9 milions de despesa gastada en romanent». El regidor Albert Serra va lamentar «les formes» d'aquestes modificacions que «s'han anat fent fins a darrera hora abans del ple i se'ns han notificat per Whatsapp». Albert Aguilar considera que aquests canvis en el pressupost es fan per una «la falta de previsió».

UN NOU PROTOCOL CONTRA L'ASSEJAMENT SEXUAL I LABORAL

El plenari també va donar llum verda al nou Protocol d'assetjament laboral i sexual de l'Ajuntament de Roda de Ter, amb el vot favorable de tots els regidors. La primera tinent d'alcalde, Roser Montané, va explicar que aquest vol ser una eina «per garantir un entorn de treball respectuós» i va destacar que neix fruit del treball conjunt entre polítics i tècnics.

En la sessió també es va aprovar treure a concurs el servei de neteja dels edificis municipals. Aquest concurs es va pensar inicialment per a Centres Especials de Treball (CET) però en quedar-se desert, ara, s'obre a tot tipus d'empresa.

Per a més informació, podeu llegir la nota de premsa del ple aquí.

Imatge de la sessió plenària del 15 de novembre de 2022, a la sala de plens de l'Ajuntament de Roda de Ter.
Imatge de la sessió plenària del 15 de novembre de 2022, a la sala de plens de l'Ajuntament de Roda de Ter.