Roda de Ter aprova el primer organigrama tècnic municipal per optimitzar el funcionament de l'Ajuntament

Última revisió 22-03-2023 14:21
22/03/2023

Aquest document i les fitxes dels llocs de treball culminen tres anys de treballs i negociacions

Tres anys després d'iniciar el procés i d'un intent fallit en l'anterior mandat, Roda de Ter va aprovar aquest dimarts el primer organigrama de llocs de treball i les fitxes descriptives de les funcions i tasques del personal laboral i funcionari de l'Ajuntament. L'alcalde, Roger Corominas (ERC), va ressaltar el fet de poder acabar aquest mandat culminant, finalment, aquests documents que suposen «un gran salt qualitatiu» per definir l'estructura tècnica municipal i que són fruit d'un treball «llarg i complex». Sent conscient que aquests són documents vius que s'han d'anar adaptant a la realitat, destacava la importància de disposar «per primera vegada» d’un document de referència que, en aquest posar ordre permetrà «donar millor servei a la ciutadania».

Aquest primer organigrama determina sis grans àrees (Alcaldia, Serveis Interns, Urbanisme i Territori, Serveis a la ciutadania, Escola Bressol i Escola de Música) i les fitxes descriuen les funcions genèriques i específiques que assumeix cada tècnic, la qualificació, la categoria... L'empresa Daleph ha estat la consultora encarregada de l’elaboració del treball tècnic, per indicació de l'Ajuntament amb acord sindical. Ha fet una anàlisi de la plantilla actual i ha definit aquest primer model organitzatiu. Per a la seva elaboració, els autors es van reunir amb l'equip de govern, els regidors de l'oposició, els responsables tècnics municipals i els sindicats, a més de fer un treball amb de recull de dades sobre cada lloc de treball amb cada treballador de l’ajuntament.

Un cop definits l’organigrama i les fitxes descriptives dels llocs de treball es va constituir una comissió encarregada de la valoració de cada lloc de treball, aquesta valoració és la que posteriorment ha dictaminat la retribució de cada lloc. Aquesta comissió va estar formada per la consultora Daleph, l’equip de govern, els representants sindicals amb assessors i, en aquell moment, el cap de l’oposició.

L'alcalde i regidor d'Hisenda va admetre que, ara, un cop aprovat caldrà definir en quants anys s'implementa l'acord.

La seva aprovació per part del ple es va fer amb 11 vots afirmatius d'ERC, Junts per Roda, IPR i els regidors no adscrits, Marc Verdaguer i Albert Aguilar i l'abstenció del regidor d'IPR Albert Serra. Aquest regidor va valorar la necessitat de disposar d'aquests documents, però va dir que en discrepava de la metodologia. El regidor no adscrit, Albert Aguilar, va celebrar que «malgrat arribar tard», l'organigrama i el catàleg de llocs de treball són necessaris per «ordenar la casa».

Podeu consultar la resta d'informació del ple aquí.

Sessió plenària del 21 de març de 2023 de l'Ajuntament de Roda de Ter
Sessió plenària del 21 de març de 2023 de l'Ajuntament de Roda de Ter