Roda de Ter aprova la modificació de les ordenances fiscals per a l'any 2024

Última revisió 27-10-2023 12:29
19/10/2023

El Ple de l’Ajuntament de Roda de Ter, celebrat el dimarts 17 d’octubre, va donar llum verda a les Ordenances Fiscals per a l’exercici 2024. La proposta preveu l’actualització d’alguns dels tipus impositius i de determinades taxes amb l’objectiu de mantenir el seu nivell de cobertura i adaptar-los «increments de preus de l’energia i subministraments», segons va defensar la regidora d’Hisenda, Montse Garcia (IpR), que va dir que la revisió és clau per continuar avançant en la millora dels serveis.

Entre les modificacions hi ha un augment de l’Impost de Béns Immobles (IBI). El seu gravamen passa del 0,63 al 0,65. Això permetrà generar al consistori un augment net dels ingressos de 44.888 euros. L’increment serà -depenent del valor cadastral de cada immoble- d’entre 11 i 58 euros. Garcia va recordar que les taxes entraran en vigor el dia 1 de gener i que de la mateixa data fins el 31 de març es podran sol·licitar les bonificacions.

L’augment de la taxa d’escombraries passa dels 110 als 118 euros. La regidora d’Hisenda va dir que la idea és anar-la «equilibrant» amb el cost que té la prestació del servei, tenint en compte que el cost ha augmentat. Tot i aquests 8 euros d’augment, Roda de Ter encara serà dels municipis d’Osona on la tarifa estàndard és més barata que en altres municipis de la comarca com Vic (168 euros), Manlleu (142 euros), Torelló (131 euros) o les Masies de Voltregà (135 euros). Garcia va recordar, però que en el futur aquesta taxa tindrà canvis, ja que per normativa nacional, el servei tindrà una part fixa i una part variable en funció del percentatge que es recicla, serà una taxa per generació.

El principal punt de la sessió va tirar endavant amb els vots a favor dels 7 regidors de l’equip de govern format per ERC, IPR i Sumem per Roda, els 3 vots en contra d’Ara Roda i Rodem i les dues abstencions de les regidores de Junts per Roda.

  • Podeu ampliar la informació del ple a la nota de premsa adjunta. AQUÍ
  • També el podeu tornar a visualitzar al canal de Youtube. AQUÍ

Imatge del ple municipal del 17 d'octubre de 2023, a la sala de plens de l'Ajuntament de Roda de Ter.  A la sessió hi faltava el regidor Albert Serra.
Imatge del ple municipal del 17 d'octubre de 2023, a la sala de plens de l'Ajuntament de Roda de Ter. A la sessió hi faltava el regidor Albert Serra.