Roda de Ter aprova modificacions de crèdit per poder fer diverses actuacions abans d'acabar l'any

Última revisió 23-11-2023 14:03
23/11/2023

L'Ajuntament de Roda de Ter va aprovar dimarts diversos canvis en el pressupost municipal abans de tancar l'exercici econòmic 2023. La regidora d'Hisenda, Montse Garcia (IPR), va explicar que l'objectiu és «equilibrar despeses», «incorporar subvencions rebudes» i tramitar projectes abans de tancar l'any.

En la primera de les modificacions de crèdit s'hi incorporen 214.212 euros. Dels canvis realitzats al pressupost en destaca una aportació extraordinària de 73.654 euros a la Fundació Can Planoles que gestiona la residència per a gent gran per poder eixugar dèficit acumulat i 73.667 euros destinats a diferents inversions (ventilació dels pavellons, actuacions al Museu de l'Esquerda, Fundació Miquel Martí i Pol...). El darrer punt del ple va ser, per via d'urgència, una segona modificació de crèdit per a actuacions a la zona esportiva municipal i la compra d'un vehicle per a la brigada municipal per import de 40.453 euros.

L'alcalde, Toni Mas (ERC), va explicar que moltes de les actuacions es faran des de la brigada municipal per tal de reduir-ne el cost, però que cal partida per fer la compra de materials i equipaments. Part del moviment de diners d'aquestes modificacions procedeixen de romanent de tresoreria.

Tot i que l'alcalde, Toni Mas va admetre -responent a l'oposició- que la segona modificació per via d'urgència «no és la millor de les formes» sí que va dir que s'accelerava perquè «en haver-hi un període d'exposició pública» aquestes actuacions puguin entrar en l'actual exercici. La responsable d'Hisenda, Montse Garcia, va explicar que les actuacions actualitzen el cost inicialment previst en millores com els canvis de focus o l'actuació per frenar filtracions al pavelló o la renovació de lavabos i dutxes del pavelló i camp de futbol que tindran un cost més alt que l'esperat. Seguint les recomanacions dels serveis tècnics també s'aprova destinar uns 25.000 euros per la compra d'un vehicle per a la brigada municipal.

Des de l'oposició, Esteve Franch (Ara Roda) considera que els canvis aprovats són fruit d'una «falta de previsió» del govern, especialment en el capítol 1 (personal) i capítol 2 (béns comuns i serveis). Marta Pascuet (Junts per Roda) també va demanar més previsió, però va valorar la necessitat de fer una aportació a la Fundació Can Planoles per poder-ne quadrar el balanç econòmic, igual que Joan Moreno (Rodem), membre del patronat que gestiona la residència. En la segona modificació, tota l'oposició va criticar la pressa i no haver pogut estudiar en detall els canvis. El primer punt es va aprovar amb el vot favorable d'ERC, IPR, Sumem per Roda i Rodem, l'abstenció de Junts per Roda i el vot en contra d'Ara Roda. La segona modificació va tenir el suport d'ERC, IPR i Sumem per Roda, l'abstenció de Junts per Roda i el vot en contra d'Ara Roda i Rodem.

 

ESTRENA DE NEUS BUSQUETS COM A REGIDORA D'ARA RODA

A l'inici de la sessió, Neus Busquets Alibés va prendre possessió com a regidora d'Ara Roda en substitució d'Albert Serra. Això va fer que el plenari ratifiqués la composició de grups amb aquest canvi i s'actualitzen les designacions en grups de treball i organismes on el consistori té representació.

 

  • Podeu ampliar la informació del ple a la nota de premsa adjunta. AQUÍ
  • També el podeu tornar a visualitzar al canal de Youtube. AQUÍ

Imatge de la sessió extraordinària del ple municipal del 21 de novembre de 2023.
Imatge de la sessió extraordinària del ple municipal del 21 de novembre de 2023.