Roda de Ter homenatja Antònia Montañà Ferrer amb la Medalla dels Cent Anys

Última revisió 26-10-2023 11:40
25/10/2023

L'alcalde de Roda de Ter, Toni Mas, i la regidora d'Acció Social, Griselda Arrey, han fet una visita a Antònia Montañà Ferrer per commemorar el seu centenari i lliurar-li la medalla centenària en reconeixement d'aquesta fita excepcional. 

L'Antònia, coneguda a Roda de Ter com a "l'Antònia de Can Roselló," va celebrar els seus 100 anys el passat 16 d'agost. Nascuda el 16 d'agost de 1923, filla d'Orís, es va traslladar a viure a Roda de Ter amb 22 anys quan es va casar, ja que el seu marit era rodenc. L'Antònia va tenir una filla i és l'àvia de dos nets i la besàvia de tres besnets. Des de fa uns mesos, resideix a Calldetenes. Malgrat no haver pogut estudiar gaire, és molt aficionada a la lectura i li agrada molt fer sopa de lletres per distreure's.

L'alcalde Roda de Ter, Toni Mas, ha assegurat que "per a Roda de Ter i per a l'Ajuntament poder entregar la medalla dels cent anys a una rodenca és un motiu de molta alegria, perquè és cert que és una edat que no tothom hi arriba i és una edat molt simbòlica on es passa l'edat de dues xifres a tres". A aquestes paraules també s'hi afegeix la regidora d'Acció Social, Griselda Arrey, la qual s'ha mostrat emocionada i agraïda per haver compartit aquest moment tan especial: "És un honor i un privilegi poder reconèixer aquesta fita excepcional. Aquesta medalla és un petit gest per mostrar el nostre reconeixement i admiració pels anys de dedicació i amor que ha donat al seu poble, Roda de Ter i a la seva gent".

L'alcalde i la regidora, tenint en compte que l'Antònia es troba bé de salut, han pogut conversar amb l'homenatjada una bona estona. L'alcalde explica que: "Hem comprovat que té una molt bona memòria i, a més a més, és una persona molt acollidora". Per la seva part, la regidora afegeix que "l'Antònia ha estat una font d'inspiració i amor per a tota la seva família, i la seva vida és una història que merita ser compartida i celebrada. El seu centenari és un record inesborrable i un testimoni de la força i la bellesa de la vida. Desitjo que continuï gaudint d'una vida plena de salut i feliços moments al costat d'una família que la cuida i l'estima. La seva història és un tresor que mereix ser compartit i celebrat, i estic segura que continuarà inspirant tothom que tingui l'oportunitat de conèixer-la".

Amb la finalitat de fer un homenatge a la gent gran, representada per les persones centenàries, la Generalitat de Catalunya, lliura una medalla commemorativa a aquelles persones residents a Catalunya que han complert 100 anys. L'acte de lliurament es fa coincidir, en la mesura del possible, amb la data de l'aniversari de la persona centenària.

Roda de Ter porta a terme diversos actes en reconeixement a la gent gran amb l'Homenatge a la Vellesa o la Festa del Soci del Casal de la Gent Gran i també organitza diverses accions per fomentar un envelliment actiu com els Espais Activa't.