Roda de Ter organitza els actes del 25N amb una mirada transversal contra la violència de gènere

Última revisió 23-11-2023 15:15
17/11/2023

Roda de Ter ha organitzat diversos actes al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les dones. El programa d'aquest 2023 s'ha treballat de manera transversal i s'hi ha implicat les regidories d'Esport, de Joventut, d'Educació i d'Igualtat, tal com ha explicat la regidora d'Igualtat, Bet Contreras.

L'acte més protocol·lari del 25-N tindrà lloc el divendres 24 de novembre, a la sala polivalent de la Biblioteca Bac de Roda, i l'ha organitzat Fòrum Dona, amb la col·laboració de l'ajuntament. L'acte començarà a dos quarts de 9 del vespre i s'obrirà amb un parlament a càrrec de la regidora d'Igualtat, Bet Contreras, seguit d'un recital de poesia a càrrec del grup Brots de poesia i vida i del Fòrum Dona. També es projectarà un curtmetratge contra la violència masclista i seguirà una xerrada a càrrec de l'advocada Núria Escalé. L'acte acabarà amb un piscolabis.

Durant aquests dies, a l'entrada de la Biblioteca Bac de Roda hi trobareu una exposició amb una selecció de llibres on es representen les dones i l'esport, com ara "Elles competeixen" (Ed. Ara Llibres) d'Anna Ballbona o "Aliades" (Ed. Ara Llibres) de Txell Feixas Torras.

En l'àmbit esportiu, s'ha volgut fer incidència en el col·lectiu de dones joves esportistes i s'han organitzat diverses activitats, algunes destinades exclusivament a l'alumnat de l'institut.

 

RODA ÉS FEMINISTA: Esport i feminisme

Roda és feminista, el programa d'activitats amb perspectiva feminista de Roda de Ter, dedica l'edició d'aquest any a l'esport en femení. Les activitats programades des de l'equipament juvenil de l'Espai, s'emmarquen dins la setmana del 20 al 28 de novembre de 2023, coincidint amb el 25-N. En aquesta ocasió, s'ha treballat directament amb els joves de l'Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter. Per aquest motiu, la primera activitat programada és una xerrada adreçada només als alumnes de l'IES Miquel Martí i Pol, amb alumnes de 4t d'ESO. Marta Villagrasa, futbolista professional i jugadora de l'equip 1KFC de la Queens League Oysho, és l'encarregada d'obrir el programa d'actes de Roda és feminista. La futbolista compartirà la seva experiència personal amb els alumnes de l'institut.

Una altra de les activitats programades, i aquesta sí que és oberta a tothom, és la taula rodona amb esportistes rodenques o vinculades a Roda de Ter. A la taula hi haurà Berta Noguera, Mireia Badia, Laura Díaz i Marta Molist, i estarà moderada per Elena Crespi. L'acte tindrà lloc el dijous 23 de novembre, a les 6 de la tarda, a L'Espai.

També s'han programat dues masterclass amb Sílvia Font (bàsquet) i Carla Guidici (hoquei). La intenció és acostar referents femenins a les joves perquè puguin compartir experiències. També s'ha programat, per als entrenadors i entrenadores dels clubs esportius, una formació en clau de gènere que anirà a càrrec d'Anna Rovira, jurista i criminòloga especialitzada en l'abordatge de les violències sexuals en l'esport i en l'elaboració de programes per promoure la igualtat de gènere a través de l'esport i l'activitat física. La formació porta per títol "Esport i gènere" i es farà el dimarts 28 de novembre a la sala polivalent.

Per ampliar la informació dels actes, podeu consultar els cartells adjunts.