Revista RDT

La revista 'Roda de Ter' és una publicació editada per l'Ajuntament de Roda de Ter i té més de 60 anys d’història.

En el transcurs de la seva trajectòria aquesta publicació ha explicat la història local del municipi amb informacions, fotografies i col·laboracions de diverses persones que ja formen part del patrimoni del poble com és el cas de Miquel Martí i Pol, Emili Teixidor, Miquel Obiols, Jaume Salés Sanjaume, entre d'altres. A més dels números ordinaris, la revista fa un esforç important per la Festa Major (el mes de setembre) per oferir als lectors un número extraordinari que triplica el paginat d’un número ordinari.

La revista 'Roda de Ter' és un mèrit atribuïble a les persones que la llegeixen i a les que hi col·laboren, que amb la seva aportació d’una o altra manera li donen vida. Al llarg de la seva dilatada història, la publicació ha anat incorporant canvis per adaptar-se als temps. A partir de l'any 2021, canvia de periodicitat i passa a sortir cada trimestre.

Digitalització de la revista Roda de Ter de Festa Major

Els exemplars digitalitzats de la revista Roda de Ter de Festa Major de l’any 1945 i fins el 1989 ja es poden consultar íntegrament en línia a la plataforma Trencadís, el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

També s’han digitalitzats programes de festa major entre els anys 1924 i 1964 i el Dietari de la Biblioteca Joan Riera Sala iniciat el 1964 i fins el 1989.

La digitalització d’aquestes publicacions s’ha realitzat a petició de la Biblioteca Bac de Roda i en col·laboració amb la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona a través d’un programa subvencionat de digitalització de fons locals i patrimonials de les biblioteques públiques per tal d’incloure-les al Trencadís. Aquest dipòsit digital té la finalitat de promoure i difondre la cultura local i preservar i facilitar l’accés a col·leccions úniques i valuoses de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

 

Dietari de la Biblioteca Popular de Roda de Ter

Dietari escrit pel personal de la biblioteca des de l’any 1964 i fins el 1989 que descriu els treballs, esdeveniments i activitats del dia a dia que passaven a la Biblioteca Joan Riera Sala de Roda de Ter.

https://trencadis.diba.cat/dem/catalog/details/141248?locale=ca

 

Programes de Festa Major de Roda de Ter

Programes de la Festa Major de Roda entre els anys 1924 i 1964.

https://trencadis.diba.cat/dem/catalog/details/141203?collection_id=13&fulltext=&is_fulltext_search=false&locale=ca

 

Roda de Ter: Festa Major

Números extraordinaris de la revista Roda de Ter. Es publicaven cada mes de setembre en motiu de la Festa major del poble i entre els anys 1945 al 1987 van tenir una numeració a part de la resta d’exemplars mensuals.

https://trencadis.diba.cat/dem/catalog/details/141113?collection_id=1518&locale=ca

 

Aquestes publicacions locals de Roda de Ter digitalitzades se sumen a les 2 ja existents: El Ressò (1932-1936) i El Butlletí del Grup Excursionista Fills del Ter (1932-1938).

En tots els casos es tracta de publicacions locals de gran valor per preservar la memòria històrica del poble. Esdevenen una crònica i són testimoni de la vida social i cultural de la història de Roda de Ter. 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 13-02-2024 12:55