Molta participació en la 13a Fira de Pont a Pont on hi participen 55 paradistes

Última revisió 19-12-2023 12:07
18/12/2023

Molta participació en la 13a edició de la Fira de Pont a Pont de Roda de Ter que es va tenir lloc ahir diumenge 17 de desembre. En l'edició de 2023 hi van prendre part 55 parades que es van instal·lar a la Plaça Major i als carrers de l'entorn. L'augment de paradistes va fer que s'augmentés la superfície destinada a les parades i on es podien trobar, entre d'altres, productes de proximitat, artesania i parades de diferents entitats.

Des de les 9 del matí fins a les 2 del migdia, el públic va omplir la fira. Les hores fortes van ser a partir de les 11 h, quan va sortir el sol. L'Ajuntament de Roda de Ter, organitzador de la fira, fa una valoració molt positiva de la mostra. A més de poder comprar a les parades, alguns dels firaires van fer demostracions d'ofici en directe com demostracions de forja o torneria o veure com es feien neules en directe. Durant tot el dia es van fer nombroses activitats com jocs gegants davant del Teatre Eliseu o tallers de dolços de Nadal i tallers de decoració de troncs al mig de la plaça.
El programa va arrencar amb una xocolatada a càrrec de la pastisseria Prat. També hi va haver activitats amb entitats rodenques com una cantada de Nadales a càrrec d'alumnes de l'Escola de Música El Faristol, el ball de gegants amb la colla gegantera o un «photocall» amb pastors i dimonis dels Pastorets «L'encís del pessebre». La jornada es va tancar amb el sorteig de dos vals de 100 euros de la gimcana «Corretió de Nadal» per gastar en els comerços de l'ARC, l'Associació Roda de comerciants, i on hi han participat 173 infants de 3 als 12 anys que han rebut un petit obsequi. Les guanyadores dels vals van ser Núria Torrents Carrasco i Kiara Anglada Dalmau. En la cloenda de la fira també es van sortejar 6 entrades per als Pastorets «L'encís del pessebre» entre les butlletes que s'havien repartit als visitants de la fira. Els guanyadors van ser el 360 (funció de Nadal), 207 (funció de Sant Esteve) i 478 (funció de Sants Innocents). Els guanyadors poden recollir les entrades a can Manolito. Òmnium Cultural també va fer un sorteig entre els participants en la seva activitat «La Paraula del Poble». Els guanyadors van ser Santi Trias (categoria adults) i Miguel Rodríguez (categoria infantil).
La jornada també va tenir moltes altres activitats paral·leles com dues activitats a benefici de la Marató de TV3 com un espectacle de dansa a càrrec de l'escola Laia Baulenas o el Poema de Nadal del grup de Teatre Arrels.

 

Agraïment de la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roda de Ter

Un any més finalitzem la Fira Pont a Pont i amb la d’enguany en comptem tretze. Tornem a marcar al calendari una de les activitats més participatives de Roda de Ter. I això és gràcies a totes les associacions, comerços, empreses i col·lectius que formen part del teixit comercial i associatiu de la vila. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica us volem donar les gràcies a totes les persones que d’una manera o altre heu fet possible aquesta bonica diada. La resposta de la gent, l’ambient viscut i l’harmonia creada entre totes i tots ens omple d’orgull i de ganes per seguir impulsant activitats com aquesta. Volem destacar la col·laboració i predisposició que han tingut des d’un inici tots els agents implicats. Demostra que aquest teixit comercial i associatiu és ben viu, és fort i té ambició per fer un poble millor. I no oblidar-nos de tota la població que ha gaudit d’una diada festiva. Si es promouen esdeveniments com aquests és perquè la gent els pugui gaudir, que siguin punts de retrobament i ens permetin relacionar-nos entre tots. Moltes gràcies per ser-hi sempre. Així doncs, reiterem els agraïments a tothom i us desitgem unes Bones Festes.

Griselda Arrey Palomino
Regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roda de Ter.

La 13a edició de la Fira de Pont a Pont, diumenge 17 de desembre de 2023
La 13a edició de la Fira de Pont a Pont, diumenge 17 de desembre de 2023